10 mest spurgte spørgsmål til Egedal Mesterskabet

• Hvorfor er der to af samme klasse, hvoraf den ene hedder program 1 og den anden program 2?
Det skyldes at man på DRF-GO ikke kan tilmelde sig den samme klasse flere gange. Til vores stævne kan man ride den samme klasse to gange, hvis man ønsker det. Vil man det skal man således melde sig til hhv. program 1 og program 2. Til stævnet vil de to klasser så blive afviklet som en.
• Hvad er mesterskabsklasserne? (dressur)
Dressurmesterskabsklasserne er opbygget således at hver deltager rider en anden dressurklasse, hvorfra procenterne så tæller med i mesterskabet. Mesterskabet er opdelt i sværhedsgrad LD-LC klasser og sværhedsgrad LB-LA klasser. Man rider altså ikke en ekstra gang pga. mesterskabet.
For at uddybe yderligere vil vi opstille et eksempel:
Tine ønsker at ride en LD2 og LC1, hvoraf LC1’en skal tælle i mesterskabet. Hun skal derfor tilmelde sig LD2 alm. Klasse (program 1) og LC1 alm. Klasse (program 1) og så skal hun yderligere tilmelde sig mesterskabsklassen for LD-LC, hvori hun skriver at det er LC1, der skal tælle. Hun skal altså kun ride 2 gange.
• Hvad er mesterskabsklasserne? (Spring)
Springmesterskabsklasserne rides som metode B1! Det vil altså sige at man rider en nul-runde, og herefter en tidsrunde. Det fungere således at man tilmelder sig en alm. Spring klasse og den tilsvarende mesterskabsklasse. Den alm. Klasse vil nu tælle som nulrunden, og mesterskabsklassen som tidsrunden. Der skal altså rides 2 gange, hvis man deltager i mesterskabet!
NB: de alm. Klasser rides som metode B0 – altså nulrunder!
For at uddybe yderligere vil vi opstille et eksempel:
Peter ønsker at ride en LB-spring klasse og den skal tælle i mesterskabet. Han skal derfor tilmelde sig i en alm. LB-spring klasse (program 1), samt den tilsvarende LB-LA mesterskabsklasse. Til selve stævnet vil han skulle ride LB-klassen først, og hvis han får en nulrunde, vil han gå videre i mesterskabet og skulle ride en tidsrunde.
• Hvis man tilmelder sig mesterskabet betyder det så at man skal ride flere gange?
Dette afhænger af om det er dressur eller spring:
Dressur: Nej, du skal ikke ride flere gange. Du rider en alm. Klasse, hvori dine procenter også tæller i mesterskabet.
Spring: Ja, da mesterskabet rides som metode B1. Se nærmere uddybning under spørgsmålet: Hvad er mesterskabsklasserne? (spring).
• Hvor mange klasser må man starte incl. Mesterskabsklasser?
Man må starte 2 klasser pr. dag UDOVER mesterskabsklasserne. Det vil altså sige at man i alt må starte 3. klasser pr. dag, hvoraf den ene er mesterskabsklasse.
• Hvor mange klasser kan man tilmelde mesterskabet?
Man kan kun tilmelde én klasse til mesterskabet. Det skal således noteres i tilmeldingen hvilken klasse, som tæller.
• Rides der på A eller B bane? (dressur)
Vi følger dansk rideforbunds forskrifter, og derfor rides der som følger:
– Alle ponyer rider på B-bane, uanset klasse.
– Alle heste rider på A-bane, undtaget de som starter LD-bredde klassen.
• Skal man anføre i tilmeldingen om man rider hest eller pony?
Ja, det er meget vigtigt at man gør dette, så vi kan tilpasse startlisterne efter det. Starter du pony, så husk desuden også at skrive ponykategori på tilmeldingen.
• Når nu pony og hest rider sammen, hvordan gøres det så med højder og afstande? (spring)
Det vil fungere således at ponyer rider først, efter kategori, herefter rider hest. Imellem hver ponykategori og hest vil banebygger og banepersonale justere højde og afstande.
• Er der gode præmier?
Ja, der er RIGTIG gode præmier! Bl.a. vinder hver Egedal mester en flot roset og pokal – og fine sponsorpræmier!